Suunnittele matkasi Budapestiin

Unkarin pääkaupunki Budapest on yksi suosituimmista matkakohteista. Sinne on Suomesta kohtuullinen matka ja sinne voi lähteä millaisella kokoonpanolla tahansa. Kaupungissa on kaikenlaista nähtävää ja Tonava jakaa kaupungin kahtia, Budaan ja Pestiin. Budapestiin voi suunnata, kun haaveissa on kylpyläloma, kulttuuritutkimus, shoppailu tai vilkas yöelämä.

Lentäen Budapestiin

Budapestiin saa lentoja helposti, sillä lentoliikenne sinne on runsasta. Esimerkiksi Finnair lentää Budapestiin monta kertaa viikossa. Lentojen hinnat vaihtelevat ympäri vuoden, mutta halvimmat hinnat voi saada tammi- ja helmikuulle. Sen sijaan joulukuun hinnat ovat yleensä korkeammat. Mikäli matka kestää useamman yön, tulee luonnollisesti miettiä myös majoitusratkaisuja. Edullisimman majoituksen saa yleensä talvikuukausina. Keväällä ja kesällä on kaunista ja aurinkoista, joten kannattaa miettiä, mikä ajankohta on itselle parhain.

Budapest matkakohteena

Budapest tarjoaa matkailijoille mielenkiintoista tekemistä laidasta laitaan. Kaupungin läpi kulkeva Tonavan joki jakaa kaupungin korkeiden kukkuloiden Budaan ja tasaisempaan Pestiin. Budapestiä pidetään yhtenä maailman vaikuttavimpana kaupunkina, eikä suotta, sillä siellä riittää nähtävyyksiä.Gellértinvuori on yksi Budapestin kauniista nähtävyyksistä. Se on näköalapaikka, jonka huipulla sijaitsee Citadella-linnake. Linnake on seissyt samalla paikalla jo vuodesta 1848 lähtien. Budapestissä onkin paljon sodanaikaisia nähtävyyksiä, jotka tuovat kaupungille sen ominaisen, kauniin historiallisen luonteen.Budan linna on yksi Budapestin komeimmista nähtävyyksistä. Se on kokenut historiansa aikana paljon. Se on tuhottu lähes kokonaan, tilalle rakennettu uusi palatsi, palanut, uusittu ja pommitettu. Budan linnassa on useita museoita, kuten musiikki- puhelin- ja Houdini-museot, joihin voi mennä tutkimaan historiallisia näyttelyitä.

Budapest matkakohteena

Budapestistä löytyy shoppailijalle paljon hyviä liikkeitä, kauppahalleja ja ostoskeskuksia. Pestin keskusta on yksi hyvä vaihtoehto, jonne lähteä shoppailemaan. Váci utca -kävelykatu on suosittu matkailijoiden keskuudessa. Sen hinnat ovat kuitenkin muita paikkoja kalliimpia. Muita hyviä ostospaikkoja on Nagy Körút (suuri bulevardi) sekä rautatieasemien läheltä löytyvät ostoskeskukset.Mainitsimme aiemmin kylpyläloman. Sellaista voi lähteä viettämään Budapestiin, sillä kaupungista löytyy upeita kylpylöitä, joissa pääsee viettämään varmasti ikimuistoisen kylpyloman. Budapestissä on paljon kuumia lähteitä ja kaupunkia onkin kutsuttu oikeaksi kylpyläkaupungiksi. Esimerkiksi Gellértin kylpylä on uskomattoman kaunis. Rakennus on jugend-tyylinen kauniine marmoripylväineen ja upeine mosaiikkeineen. Kokeile vaikka kylpylän kuumia lähteitä. Toinen upea kylpylä on Euroopan suurin, Széchenyin kylpylä. Se on myös erittäin suosittu ja parhaaksi kehuttu. Kylpylästä löytyy useita altaita ja paljon saunoja, joten suomalainenkin tulee viihtymään tässä kylpylässä varmasti.Budapestissä kannattaa tarkistaa etukäteen, onko kylpylällä käytössä erilliset naisten ja miesten päivät vai voivatko kaikki tulla samaan aikaan. Kylpylöillä on usein myös sääntönä, että kylpylään tulijan tulisi olla vähintään 14-vuotias. Käytäntönä on myös käyttää uimahattua, sillä altaisiin ei voi mennä ilman sitä.

Kiertoajelulla läpi kaupungin

Budapestissä on mahdollista osallistua kiertoajeluille. Niissä matkailijalle esitellään kaupungin parhaita nähtävyyksiä, kuten Margaritinsaari, kuninkaanlinna tai Kalastajanlinnake. Kiertoajelut tehdään kaupungin läpi kulkevilla Hop-on Hop-off -busseilla, joihin on mahdollista ostaa erilaisia lippuja. Käy katsomassa tarjolla olevia lippuja Ticketbarin verkkosivuilta. Suomenkieliseltä sivustolta voi tarkistaa myös bussiaikataulut.Budapestiä voi kiertää katsomassa myös jokiristeilyn muodossa. Yli tunnin mittaisella risteilyllä Danube-joella näkee mm. Vapaudensillan, kansallismuseon ja kuninkaanlinnan. Nähtävyyksiä voi ihailla nauttien samalla risteilyaluksen virvokkeita. Risteily sopii erinomaisesti myös perheille, sillä risteilyaluksesta löytyy wc.

Toki kaupunkia kannattaa käydä läpi myös kävellen. Lähde mukavien matkaoppaiden matkaan katsomaan, mitä kaupungilla on tarjota. Puolentoista tunnin mittaiselle kävelykierrokselle pääsee mukaan, kun olet olet ostanut Big Bus -lipun.