Parhaita kaukomatkakohteita

Suomalaiset matkustavat yhä ahkerasti, ja ulkomaanmatkailu kasvaakin paljon enemmän kuin kotimaanmatkailu. Perinteisesti Suomesta on lähdetty käymään joko ihan lähellä Virossa tai Ruotsissa, ja myös Espanjassa, Kreikassa ja Italiassa.

Kun talvea halutaan lähteä pakoon, onkin sitten mentävä vähän kauemmas, ja totuttuun tapaan kohteina ovat sitten Kanariansaaret tai Thaimaa. Mutta nykyään kun tarjontaa kaukolomakohteista tulee aina vain enemmän ja enemmän, voisi olla aika suunnata katseita vähän erilaisiin, uudenlaisiin kohteisiin. Mitkä erinomaiset ja jännittävät kaukokohteet ovat juuri nyt parhaimpia matkailupaikkoja? Katsotaan hieman mitä kaikkea on tarjolla.

Kauko-Itä

Lähdetään aluksi nojatuolimatkallamme kohti Kauko-Itää. Siellä on totta kai suomalaisten suosikkimaa Thaimaa, ja jos matkaan lähdetään koko perheen voimin, on Thaimaassa Krabi erinomainen kohde. Varma, ihana lämpö, ja tekemistä riittää: luonnonakvaariot, vesiputousvaellukset tai sukelluskurssit ovat sellaisia, joista jokainen perheenjäsen löytää jotakin itselleen. Ja esimerkiksi Phi Phi -paratiisisaarelle tehdään retkiä, ja siellä tutkimista riittää, samoin kuin monilla muilla lähisaarilla.

palmut

Jos haaveissa ovat huojuvat palmut, paratiisirannat ja niiden kristallinkirkkaat vedet, sekä yleensäkin huimat elämykset, kannattaa suunnata Balille Indonesiaan. Paikallinen kulttuuri on kiehtova ja värikäs, indonesialainen keittiö lumoaa ihanilla tuoksuilla ja mauilla, ja täällä voi viettää aktiivista lomaa, tai sitten aivan täydellisesti vain rentoutua ja loikoilla. Shoppailumahdollisuudet, yöelämä ja surffaaminen ovat myös asioita, jotka houkuttelevat mukaansa.

Vietnam on maa, joka tarjoaa matkailijalle mitä kauniimpia maisemia ja ainutlaatuisimpia elämyksiä. Esimerkiksi pohjoisessa sijaitseva Hanoi, joka on Vietnamin pääkaupunki, on ihastuttava sekoitus vanhaa siirtomaa-ajan historiaa ja perinteitä, ja nykyajan tyylikästä aasialaisuutta. Nähtävää riittää ja mainioita ruokapaikkoja on käytännössä joka nurkalla; miltä maistuisi höyryävä pho-nuudelikeitto ja kyytipoikana bia hoi -tuoreolut? Ilmasto on miellyttävä – trooppista hellettä on harvoin, mutta toisaalta talvellakin voi olla mukava, aurinkoinen shortsikeli.

Eräs kiinnostava kaukokohde on Intian valtameressä sijaitseva Malediivit. Takuurentoutus löytyy huikeansinisen meren äärellä, kauniiden palmujen alla, ja turkoosien laguunien luona. Tai sitten aktiivisemmalle matkailijalle on myös koettavaa, sillä sukeltamis- ja snorklausolot ovat mahtavat ja mahdollisuuksia riittää. Trooppisten saarten lumous vie varmasti mennessään.

Amerikka

Seuraavaksi lähdemme katsastamaan lännen ihmeitä, ja sieltä löydämmekin todellisen matkailuhelmen, nimittäin Kuuban. Täällä jos missä löytyy ihanan aitoa ja turmeltumatonta vanhan maailman tunnelmaa, joka ei jätä ketään kylmäksi. Ainoa vaara on se, että tälle saarelle menettää sydämensä ikuisiksi ajoiksi! Havannassa voi nauttia paitsi auringonpaisteesta, myös salsamusiikista ja -tanssista, vanhan kaupungin rosoisen upeasta eleganssista, karibialaistyylisestä ruoasta, erinomaisesta rommista ja mojito-drinkeistä, ja tietenkin havannalaisten elämänilosta, vieraanvaraisuudesta ja välittömyydestä – täällä matkailija tuntee todella olevansa tervetullut.

Argentiinaan on ehkä pitkä matka, mutta sinne matkustaminen on vaivan arvoista. Buenos Aires hurmaa varsinkin kulttuurin ystävät historiallisten nähtävyyksiensä, huikean arkkitehtuurinsa ja tietysti tulisen tangon ansiosta. Täällä huokuu jännän keskieurooppalainen fiilis yhdistyneenä kunnon latinalaisamerikkalaiseen draamaan, joten tätä kansainvälistä tunnelmaa kannattaa todellakin suunnata kokemaan. Keski-Amerikassa sijaitseva Belize on taas todellinen ekoturistin satumaa: upeata luontoa suojellaan päättäväisesti ja matkailijoita ei tässä turvallisessa maassa käy vielä liiaksi asti. Belize kannattaa siis bongata nyt ja käydä tutustumassa koralliriuttoihin, luolastoihin ja muihin monipuolisiin trooppisen luonnon ihmeisiin.

Maailmasta löytyy vielä tukuttain lisää upeita matkailukohteita, olemme tässä vasta raapaisseet hieman pintaa. Esimerkiksi Afrikasta löytyy mielenkiintoisia kohteita, kuten muun muassa Kenia luonnonpuistoineen, kiehtovine eläimineen ja vieraanvaraisine ihmisineen, tai paratiisimainen Kap Verde, joka sijaitsee 450 kilometrin päässä Afrikan rannikolta Atlantissa, ja jossa on takuuvarma auringonpaiste, maukas afrikkalaisportugalilainen keittiö tuoreine merenantimineen ja paikallinen musiikki, jossa sekoittuvat fado ja karibialaiset ja afrikkalaiset rytmit. Joten mihin tahansa päin maailmaa haluatkin lähteä, toivotamme mukavaa ja turvallista matkaa.