Monia syitä vierailla Tukholmassa talvella

Jos et vierasta kylmää, Tukholma on yksi Euroopan parhaista kohteista talvella. Tämä ruotsalainen paratiisi on viihtyisyyden perikuva. Tukholmassa on lukemattomia asioita, joita voit tehdä talvikaudella, esimerkiksi tutustumalla museoihin, käymällä joulumarkkinoilla ja nauttimalla luonnonkauniita venematkoja kanavien läpi.

Kuitenkin, vaikka Tukholma ei ole kylmä talvella, on todennäköistä, että haluat viettää osan ajastasi sisätiloissa lämmittelemällä ja tutustumalla museoihin ja sisämarkkinoihin. Jos sinulla on muutama päivä aikaa Tukholmassa, on järkevintä ostaa Tukholma-passi, joka antaa sinulle rajattoman pääsyn useimpiin museoihin ja joukkoliikenteeseen, ja voit ohittaa suosittujen nähtävyyksien rivit. Jos vierailet Tukholmassa marras- tai joulukuussa, yritä aikaista lomaasi joulumarkkinoiden aikaan. Jouluvalot tekevät lumiset, pimeät päivät hieman kirkkaammiksi. Koe aito Tukholman talvi käymällä joulumarkkinoilla Vanhankaupungin sydämessä. Näet ihastuttavia punaisia ​​kojuja, joissa on myynnissä käsitöitä ja koristeita, sekä ruotsalaisia ​​ruokia ja kuumaa glögiä. Tämä on myös täydellinen paikka ostaa joitakin ruotsalaisia ​​matkamuistoja tai itsetehtyjä joululahjoja – markkinoilla on myynnissä käsitöitä ja koriste-esineitä.

Tutustu Tukholman Vasa-museoon

Henkilökohtainen suosikkini – ja ehdoton Tukholma-kohde kaikkien listalla, on Vasa-museo. Tämä ainutlaatuinen museo on nimetty Vasa-laivan mukaan, joka upposi Tukholmassa vuonna 1628 – vain minuutteja  satamasta lähdön jälkeen. Lähes kolmesataa vuotta merellä Vasa haettiin ja säilytettiin museossa. Se on upeassa kunnossa, koska Tukholmassa on ainutlaatuinen murtovesi, joka säilytti laivan erinomaisessa kunnossa.

Nykyään se on maailman ainoa säilynyt 1700-luvun alus – se on huikea ja 99%:sti alkuperäinen! Museossa on säännöllisesti englanninkielisiä opastettuja kierroksia ja näyttelyjä, jotka sisältyvät sisäänpääsyn hintaan. Museo tarjoaa vaihtelevia näyttelyitä,  toimintaa lapsille, myymälän matkamuistoineen ja ravintolan (joka on yllättävän hyvä). Tämä on uskomattoman ainutlaatuinen kokemus, jonka voi kokea vain Tukholmassa, joten varmista, että lisäät sen reittisuunnitelmaan.

Ihastu paikalliseen ruokakulttuuriin

Östermalmin kauppahalli on hyvä paikka ruokailla Tukholmassa. Suuntaa sisätilamarkkinoille, jossa on tarjolla erilaisia ​​ruotsalaisia ​​lihoja, herkkuja ja juomia. Tämä paikka sisältää perinteisiä ruotsalaisia ​​ruokia sekä valmistuotteita, kuten salaatteja, savustettua kalaa ja muita suosikkeja. Östermalmin kauppahalli on hieno kaikkina vuodenaikoina, mutta se on erityisen kätevä talvella, koska se on kodikas ja lämmin sisätiloissa, joten voit kävellä rauhassa ja etsiä mitä tahansa välipalaa.

Hötorgshalli on toinen suosittu ruokamarkkinapaikka, joka on täynnä tuoreita kaloja, lihaa, juustoja, teetä ja kahvia myyviä myyjiä. Tämä paikka sijaitsee Tukholman ostosalueen sydämessä. Perinteisen ruotsalaisen herkun lisäksi se tarjoaa laajan valikoiman kansainvälisiä välipaloja, kuten falafelia, sushia, ranskalaisia ​​juustoja ja paljon muuta.

Vanhan kaupungin kävelykierros

Vanha kaupunki säilyttää yhä keskiaikaisia ​​juuriaan hyvässä kunnossa – yksi Euroopan parhaista. Tukholma perustettiin täällä vuonna 1252, ja voit tuntea historiaa jokaisella kadulla. Bonuksena, talvella on vähemmän tungosta kuin kesällä. Vanha kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita, baareja ja matkamuistomyymälöitä. On hämmästyttävää kävellä kapeilla kaduilla, ja jos unohdat lukuisat kaupat, voit tuntea, että olisit edelleen kävelyllä menneisyydessä. Täällä on useita kirkkoja ja museoita, kuten Kansallinen palatsi, Kansallinen katedraali ja Nobelin museo.

Vanhan kaupungin kävelykierros

Hikinen talvipäivä

Tiesitkö, että Ruotsissa joissakin hostelleissa on oma sauna? City Backpackers on yksi tällainen hostelli Tukholmassa, jossa on maksuton pääsy saunaan. Jos et asu hostellissa tai hotellissa, jossa on sauna, voit löytää niitä ympäri kaupunkia. Centralbadet  on yksi kauneimmista, jugendtyylinen sisustus ja runsaasti saunoja ja lämmitettyjä uima-altaita. Päivöhinta on kuitenkin noin 20 euroa. On olemassa edullisempia vaihtoehtoja, jotka alkavat noin 5 eurosta ylöspäin, joten kannattaa tehdä pientä vertailua ennen matkaanlähtöä.