Miksi Meksikon pitäisi olla seuraava lomakohteesi?

Meksiko on Yhdysvaltojen eteläosassa sijaitseva noin 120 miljoonan asukkaan espanjankielinen maa. Sen monipuolisuus tekee siitä matkailumaiden kameleontin, mistä löytyy kaikkea kaikenlaisille matkailijoille. Rantaloman voi helposti yhdistää historiaan ja kulttuuriin. Varaa vain riittävästi aikaa, sillä Meksikossa voisi viettää kauemmin kuin mikään loma sallii.

Meksiko tuo heti mieleen monta mielikuvaa, vaikkei siellä olisi koskaan käynytkään – sen palmuilla reunustetut rannat, höyryävät viidakot, tulivuoret, vanhat kansat ja rauniot, värikäs taide ja käsityöt, tulinen ruoka ja ennen kaikkea sen vieraanvaraiset ja aidot ihmiset. Se on loputon aistien seikkailumaa, missä elämää eletään lähinnä ulkoilmassa.

Meksikossa kaikki on värikästä, tulista ja aitoa. Sen ystävälliset asukkaat tietävät miten matkailijaa viihdytetään. He ovat ylpeitä isänmaastaan ja syvälle juurtuneista perinteistään. Maassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettei yksi loma edes riitä. Kerran elämässä sinne kuitenkin kannattaa matkustaa.

Ennen kuin pakkaat laukkusi ja lähdet matkaan, lue lisää, mitä Meksikolla on tarjottavaa sinulle ja miksi sen pitäisi olla seuraava lomakohteesi – tai ainakin “ämpärilistalla,” toivelistalla asioista, joita haluat tehdä elämässäsi ennen kuin se on myöhäistä.

Rakkaudesta Meksikoon 

Meksikolainen ruoka vie kielen mennessään. Eri alueilla on omat erikoisuutensa sesongin mukaan. Ruoka on sitä mikä on tuoretta juuri sinä päivänä. Monille meistä ovat tuttuja ainakin tacot, enchiladat tai burritot eri täytteillä. Meksikossa ruoka on vielä maukkaampaa, tuoreempaa ja kekseliäämpää kuin uskotkaan, ennen kuin itse kokeilet. Meksikossa on maailman paras katukeittiökulttuuri. Siellä saa jokaisen kadun varrelta hyvää ruokaa. Miten olisi tuoreena höyrytettyä maissintähkää majoneesilla ja chilillä kuorrutettuna? Maistuisiko chapulines, eli paistetut heinäsirkat chilillä ja valkosipulilla?

Meksiko on kuuluisa myös juomistaan. Vastustamattomia juomareseptejä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Miltä kuulostaa olut sitruunamehulla, tabaskolla, suolalla, worcester kastikkeella ja soijalla höystettynä? Palan painikkeeksi lasillinen kuuluisaa agavesta uutettua mezcalia. Tequilaa ja Margaritaa unohtamatta. Mocktaileja ja tuoremehuja alkoholittomille. Meksikon kuuluisilla palmurannoilla rentoudut niin täydellisesti, että et ehkä halua lähteä pois ollenkaan. Maasta löytyy myös eristäytyneempiä rantoja, kuten Playa del Amor, minne pääsee vain maanalaista tunnelia pitkin. Mutta koko lomaa ei kannattaisi kuitenkaan maata rannoilla, sillä maassa on niin paljon muutakin nähtävää.

Rakkaudesta Meksikoon
Rakkaudesta Meksikoon 

Lukuisiin Mayan raunioihin ja muihin arkeologisiin nähtävyyksiin tutustumista ei kannata jättää väliin. Meksikon ikivanhat kansat eivät vain rakentaneet näitä temppeleitä ja pyramideja summamutikassa, vaan he myös osasivat ratkoa monimutkaisia matemaattisia tehtäviä ja keksiä kirjoitussysteemejä. Kuuluisin kaikista Mayan raunioista, on varmasti Chichen Itzan kaupungissa El Castillon tornimainen temppeli, jonka jokaisella neljällä sivulla on 91 porrasta. Nämä laskettuna yhteen ylimmän portaan kanssa tekevät yhteensä 365 porrasta, yksi jokaiselle päivälle Mayan kalenterissa.

Meksikossa täytyy tutustua sen kiehtovien kaupunkien vilinään. Näistä ehdoton kohde on miljoonakaupunki Meksiko City miljoonine mahdollisuuksineen. Pääkaupunki on täynnä ravintoloita, katuruokaa, baareja, yöelämää, arkkitehtuuria, museoita, seinämaalauksia, taidetta, historiaa ja kulttuuria. Vallankumouksellisen taidemaalaripariskunnan Frida Kahlon ja Diego Riveran maalaukset ja elämä tulevat tutuiksi viimeistään täällä. Meksikolaiset ovat luonnostaan viehättäviä ja rentoja, eivätkä he jaksa turhasta stressata tai väitellä kiivaasti vastaan. He eivät myöskään noudata tarkkoja etikettisääntöjä. Voit kuulla iloisen “mucho gusto”, kiva tavata, tervehdyksen monta kertaa päivässä. Jos vielä saat kutsun meksikolaisen kotiin, niin kokemuksesi ei unohdu koskaan.

Siksi Meksikoon

Meksikossa ihmisten hymy on tarttuvaa ja tylsää hetkeä ei olekaan. Se on matkakohde, jolle on vaikea löytää yhtä monipuolista ja eloisaa vaihtoehtoa. Jos Meksiko on jo toivelistallasi, ainoa mitä tarvitsee tehdä, on lähteä matkaan. Usko pois, et kadu. Valitse itsellesi antoisimmat kohteet, jotka haluat nähdä ja kokea ainakin kerran elämässäsi.

Jos Meksiko jostain syystä ei vielä ole listallasi, kannattaa se sinne lisätä, sillä todellisuus siellä todellakin vastaa kuvitelmaa. Loma Meksikossa on vielä värikkäämpää, aidompaa ja tulisempaa kuin mikään kuva voi kertoa. Jos taas kuulut niihin onnekkaisiin, jotka ovat Meksikossa jo käyneet, niin takuulla tiedät sen tunteen, että kerta ei riitä. Meksikoon haluaa aina palata uudelleen.