Englannin Riviera Torquay

Torquay on Englannissa, Devonin kreivikunnassa sijaitseva aurinkoinen kaupunki, jota usein myös “Englannin Rivieraksi” kutsutaan. Torquay on yksi Englannin suosituimmista lomakohteista, jossa kannattaa käydä edes kerran. Paikka on itseasiassa Englannin lämpimin alue

Lähde lomalle

Torquay on mitä mahtavin lomakohde silloin, kun kaipaat rentoa lomaa upeissa maisemissa. Kaupungista löydät kaiken, mitä lomalta voi toivoa ja sinne voi lähteä koko perheen voimin tai vaikka kumppanin kanssa. Lapsiperheen kanssa kannattaa käydä Riviera Centren Waves Leisure -vesipuistossa. Lämmitetyn veden ansiosta kaikenikäiset viihtyvät vedessä varmasti koko päivän. Tekemistä riittää niin perheen pienimmille kuin isoimmillekin ja paikassa on mahdollista saada jopa uimaopetusta. Kyseessä on laadukas paikka, joka on erinomainen kenelle tahansa, joka vain vedestä pitää. Suosittelut!

Lähde lomalle

Toinen lapsiperheelle sopiva menopaikka on Torquayn oma dinosaurusmaailma. Siellä dinosauruksia ja fossiileja pääsee ihailemaan niiden oikeassa koossa. Vierailijat voivat vaikka kiivetä dinosauruksen selkään. Paikka on auki läpi vuoden. Ovet avautuvat joka päivä klo 11 ja viimeiset pääsevät sisään klo 15.30. Ovet sulkeutuvat klo 17. Kannattaa siis olla ajoissa liikenteessä, jotta ehdit olla paikalla viimeistään iltapäivällä. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen päivä dinosaurusten parissa. Lapset haluavat ehkä kotiinviemisiksi pienet dinosaurusfiguurit.Torquayssa on useita upeita rantoja, joissa vierailija voi rentoutua merimaisemissa. Koko perheelle sopiva ranta voisi olla esimerkiksi Oddicombe, joka tarjoaa sekä uinti- että vesiurheilumahdollisuuden. Rannalta voi vuokrata itselleen pienen mökin ja perustarvikkeiden osto tapahtuu helposti rannalla sijaitsevasta myymälästä. Paikalla on myös kahvila, joten rannalta ei tarvitse poistua kahvia varten. Tämä on ranta, jossa voit nauttia kesäpäivästä vaikka koko päivän. Toinen käymisen arvoinen ranta on nimeltään Beacon Cove. Alueen luonto on kaunista ja siellä voi käydä rauhassa pulahtamassa. Aurinko paistaa täällä yleensä hyvin lämpimästi. Rannalle pääsee kävellen Torquayn satamasta. Myös koirat ovat tervetulleita tälle rannalle. Ranta ei ole perinteinen hiekkaranta, vaan maa on täynnä pikkukiviä ja vesi on puhdasta.

Luonnon ihmeitä

Torquayssa on paljon luonnon omia nähtävyyksiä, jotka ovat käymisen arvoisia. Esimerkiksi Kents Cavern tarjoaa katselemista ja tutkittavaa luolien ystäville. Luolat ovat jopa 500 000 vuoden ikäisiä ja ne olivat aikoinaan jo neandertalilaisten käytössä. Kyseessä on siis esihistoriallinen kohde, joka kiinnostaa varmasti monia. Tällaista ei Suomessa näe. Torquayn Babbacombe-kylästä löytyy Babbacombe Model Village -miniatyyrikylä, joka käsittää 1,6 hehtaarin alueen täynnä erilaisia miniatyyrejä maailman nähtävyyksistä ja kaupungeista. Esillä mm. Stonehenge ja Vapauden Patsas ja kylää rakennetaan koko ajan ja sinne tulee jatkuvasti lisää nähtävyyksiä. Kohde sopii hyvin kaikenlaisille ryhmille ja perheille. Paikassa on niin paljon yksityiskohtia ja nähtävää, että kohteelle kannattaa varata aikaa ainakin pari tuntia.

Majoitus

Tusker Lodge

Torquayssa voi majoittua esimerkiksi hotelliin, joita on useampi vaihtoehto. Voit valita tunnelmallisten rantahotellien tai kaupunkihotellien välillä. Hinnat vaihtelevat paljon, joten kannattaa ehdottomasti tehdä hotellivertailua jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Hotelleista suuri osa on erittäin kauniita ja viihtyisiä ja niitä on joka lähtöön. Jos haluat kodinomaisen hotellin, onnistuu sekin, sillä esimerkiksi Tusker Lodge on ihanan kodikas, ei niin kaupallisen oloinen ja mukava hotelli. Ylellisyyttä kaipaaville The Grand Hotel tarjoaa kaikki puitteet. Hotelli on palkittu 4 tähdellä eikä syyttä, sillä paikasta löytyy siisti uima-allas, loistava aamiainen, ravintola ja paikasta on hyvät kulkuyhteydet. Huoneet ovat tyylikkäitä ja viihtyisiä ja yleisestä siisteydestä pidetään hyvin huolta. Valitse oma hotellisi tarpeidesi mukaan!